Max Damage се завръща в началото на 2013 г.

Pinterest LinkedIn +

Стартът на разработката на Carmageddon: Reincarnation бе обявен още миналата година, но оттогава насам производителите на бруталната рейсинг комбат класика от 90-те години на миналия век, Stainless Games, не бяха напомняли за себе си. До 8 май, когато британското студио, основано от Патрик Бъкланд и Нийл Барндън, се присъедини към Double Fine, InXile и десетки други независими гейм производители, стартирайки кампания по набирането на средства за финансирането на Carmageddon: Reincarnation без участието на издател/дистрибутор.

Целта на Stainless Games е да генерират $400 000 чрез KickStarter до 6 юни, което изглежда повече от постижимо предвид култовия статут на Carmageddon, особено сред по-възрастните геймъри, и факта, че броени часове след старта на кампанията в нея се включиха близо 850 души, осигурявайки една десета от търсената сума.

Carmageddon: Reincarnation ще представлява рециклирана и, разбира се, осъвременена версия на оригиналната игра от 1997 г., базирана на култовия екшън от 1975 г. с Дейвид Карадайн - Death Race 2000.

Stainless Games ще използват всички възможности на съвременните графични технологии, но ще се придържат към атмосферата на оригиналната игра, обещавайки на феновете да ги разплачат... от смях.

Бъкланд и Барндън се целят в рилийз през февруари 2013 г., а според това дали ще съберат горепосочената сума или по-голяма от нея ще бъде решено колко и какво допълнително съдържание ще добавят и за колко и какви платформи ще портнат играта.

За да си осигурят безплатно дигитално копие от Carmageddon: Reincarnation, феновете на играта трябва да преведат в KickStarter сумата от $15.

Вече има човек, който е дарил еднолично над $10 000 на Stainless Games и този човек, предполагаемо, е Notch – създателят на Minecraft, който побърза да разпространи новината за старта на кампанията чрез своя Twitter.

Сподели.