The Cave на Роб Гилбърт и Double Fine идва в началото на 2013 г. (Трейлър)

Pinterest LinkedIn +

Финансираната чрез Kickstarter 2D адвенчър игра на Double Fine, носещата кодовото наименование Double Fine Adventure, няма да е единственото заглавие, което ще излезе през 2013 г. от студиото на Тим Шафър, отговорно за игри като Psychonauts, Brütal Legend и Stacking.

В самото й начало Sega ще издадат за PC, Xbox 360 и PlayStation 3 платформения пъзел адвенчър The Cave, създаден от ououble Fine под режисурата на Рон Гилбърт (LucasArts ) по концепцията на една от ранните му игри - Maniac Mansion от 1987 г.

Както става ясно от заглавието й, действието в играта ще се развива в пещера, и по-конкретно магическа пещера, чиито тунели се преплитат в сложен лабиринт.

Играчът ще се впусне в своето приключение, избирайки си трима от възможните седем персонажа (рицар, учен, пътешественик във времето, селянин и др.), всеки от които има свои собствени уникални способности и определени места от пещерата, недостъпни за никой от останалите.

Приликите с Trine не свършват дотук, защото подобно на хитовата игра на Frozenbyte от 2009 г., The Cave ще позволява на играчите да играят заедно в сплитскрийн мултиплеър. Точната дата на издаването й предстои да бъде фиксирана.

Сподели.