Minecraft продължава да чупи рекорди, стана най-бързо продаваната игра в XBLA

Pinterest LinkedIn +

Xbox 360 версията на инди феномена Minecraft, издадена на 9 май като част от компилацията Xbox Live Arcade Next, регистрира рекордни продажби в първите 24 часа след премиерата си.

Разбитият в резултат на това досегашен рекорд бе поставен съвсем скоро, когато ден след премиерата на на Trials Evolution Microsoft отчетоха над 100 000 продадени копия от хитовия рейсър. Точните цифри за продажбите на Minecraft: Xbox 360 Edition все още не са обявени, но в онлайн ранглистите на играта към 10 май са регистрирани повече от 450 000 уникални потребители.

Самият Notch – създателят на Minecraft и основател на Mojang, потвърди тази информация чрез едно от многобройните си съобщения в Twitter, а чрез друго декларира, че играта е започнала да носи печалба още час след появата си в дигиталната платформа на Microsoft.

Успехът на последната издадена към днешна дата версия на Minecraft е очакван – по-рано тази година Mojang съобщиха, че мобилната й версия е преминала границата от един милион сваляния. Що се отнася до оригиналната платформа на конструктивната симулация  - още през февруари 2012 г. Notch обяви, че продажбите на Minecraft за PC са надхвърлили 5 млн. копия.

Сподели.