Първи подробности за новата игра на Notch (Minecraft)

Pinterest LinkedIn +

Създателят на гейм феномена Minecraft, Маркус Notch Першон, обяви заглавието на следващата си игра и първите подробности относно концепцията и геймплея й.

Tя е озаглавена 0x10c и се намира в много начален етап на разработка, но подобно на схемата, приложена при Minecraft, феновете на Mojang и Notch ще могат да придобият представа за играта много преди официалния й рилийз, спомагайки за отделните етапи от еволюцията й.

Вече е действащ и нейният официален сайт, 0x10c(dot)com, където шведският програмист, превърнал се в милионер само за две години благодарение успеха на Minecraft, е публикувал подробна информация за естеството на 0x10c, започвайки със следното встъпление: "Здравейте, аз съм Notch, а това е моята нова игра. Действието й ще се развива в космоса и по замисъл е доста амбициозна."

Както може да се предположи, въпросното действие ще се развива доста напред в бъдещето и по-конкретно в 281 474 976 712 644 г. в паралелна вселена, където формирането на звездите отдавна е приключило, а черните дупки са "на всеки ъгъл".

Notch е заложил на следните елементи в геймплея: "солидна научна фантастика, много инженерна работа, напълно функционираща компютърна система (емулация на 16-битово CPU, чрез което ще бъде контролирано управлението на кораба и което ще предостави още едно почти необятно поле на действие на играчите с програмистки познания), космически битки срещу AI и други играчи (съответно сингъл и мултиплеър, като за последния играчите вероятно ще трябва да заплащат месечни абонаментни такси), напредничава икономическа система, добиване на ресурси, търговия и събиране на плячка (например от изоставени комически кораби), изолирбанд! (с който ще може да бъде поправено почти всичко)" и т. н.


Сподели.