Minecraft излиза за Xbox 360 на 9 май като финално заглавие от Arcade Next

Pinterest LinkedIn +

Инди феноменът Minecraft – конструктивната игра с отворен свят и безкрайно поле за проява на въображение и креативност, за която всички говорят от две години насам, ще излезе за Xbox 360 на 9 май и ще струва 1600 Microsoft Points.

Датата е определена от Microsoft, които ще издадат версията на Minecraft за своята конзола като част от новата Xbox Live промоция Arcade NEXT, започваща на 18 април с рилийза на байк рейсъра Trials Evolution.

Седмица по-късно, на 25 април, ще се появи мрачният фентъзи екшън Bloodforge, а точно една седмица преди премиерата на Minecraft, потребителите на Xbox 360 ще могат да се сдобият с Fable Heroes, чрез която да започнат да трупат злато за предстоящата Fable: The Journey (придобитото от Heroes богатство ще бъде пренесено в The Journey).

Minecraft за Xbox 360 се разработва от шотландското студио 4J, по-известно с портовете си за чужди игри (The Elder Scrolls IV: Oblivion, Perfect Dark), отколкото с оригиналната си продукция.

Онези, които вече играят играта на Маркус "Notch" Першон и Mojang на PC, ще намерят няколко осезаеми разлики между двете версии, като например напълно променения крафтинг интерфейс, добавения тюториал режим, както и  опцията да играят в сплитскрийн мултиплеър режим.

Сподели.