Официално: F1 2012 излиза за PC, Xbox 360 и PS3 през септември

Pinterest LinkedIn +

Някъде по времето, когато на култовите писти Спа и Монца се проведат тазгодишните състезания за Гран При на Белгия и Италия, а в най-лошия случай – около състезанието на Марина Бей в Сингапур, феновете на Формула 1 и рейсинг жанра ще могат да започнат да играят актуалното издание на хитовата спортна поредица на Codemasters - F1 2012.

Играта ще излезе едновременно за PC, Xbox 360 и PlayStation 3 през септември, като точната й дата и първи официален трейлър предстои да бъдат анонсирани.

Сред най-сериозните нововъведения в новата игра ще е режимът Young Driver Test, включващ серия от тренировъчни програми, подобни на тези, през които преминават пилотите, преди да станат титуляри в даден отбор. Британското студио обещава още "много други нови елементи, най-различни подобрения по механиката на геймплея и технологията, захранваща играта (EGO Engine), както и повече и по-интересни състезателни и кооперативни мултиплеър компоненти".

Освен за тези три платформи, F1 2011 излезе и за Nintendo 3DS, а през февруари т. г. – и за PlayStation Vita. Последните две платформи обаче не се споменават в първия анонс на F1 2012.

Промените в правилника, въведени преди миналия сезон, касаещи използването на системите KERS, DRS и новия доставчик на гуми – Pirelli, бяха отразени в F1 2011, което бе оценено положително от критиката. Същевременно реакциите спрямо подобрения изкуствен интелект (AI) бяха разнопосочни, тъй като според някои в резултат на него сложността на играта стана твърде голяма.

Сподели.