Новини за книги

Джевджет бей
Джевджет бей
Публикувана от:

Историята на Джевдет бей, неговите синове и внуци се развива на фона на историята на Турция – от времето на последния султан през младотурската революция, политически сътресения и преврати. Скърби и радости, любов и смърт, годежи, сватби и раздели изпъстрят картината, създадена от майсторското..

Наследството 731
Наследството 731
Публикувана от:

Всичко започва, когато в човешкия геном са открити останки от древен ретровирус. Мутиралата му форма е смъртоносна и лесно може да бъде превърната в оръжие за масово изтребление. Изследователите от Поделение 731 са първите, развивали идеята за този проект още през Втората световна война с цел изработване..

Парижка вендета
Парижка вендета
Публикувана от:

Англичаните, които го държат в плен, отчаяно се стремят да разберат къде са скрити несметните богатства, натрупани при безбройните му походи. Императорът така и не казва нищо, в завещанието му също не се споменава нито дума. Тайната изглежда ще остане неразкрита до момента, в който Котън Малоун се събужда..

Война със саламандрите
Война със саламандрите
Публикувана от:

Романът е сатира за робството и наивната и глупава природа на съвременния свят. "Война със саламандрите" разказва за нов вид саламандри, които постепенно превземат човешкия свят. Чешкият капитан Ван Тох открива на непознат остров в океана същества, подобни на човека и ги пренася в Европа,..

Нещо зло се задава
Нещо зло се задава
Публикувана от:

Неговият мистериозен директор маркира всеки, който се поддаде на желанието си да изживее най-съкровената си фантазия. Защото във всяко човешко сърце се крие една тайна мечта, за която бихме дали всичко, дори живота си. И когато възможността тя да бъде изпълнена стои..

Нова Европа
Нова Европа
Публикувана от:

В книгата се разказва за социалистическото минало и опитите на държавите с такова да се приобщят към останалата част на Европа. В Полша Майкъл Палин управлява парен локомотив, в България се присъединява към празненствата на "Бялото братство" в Рила, в Турция се научава как да укротява камила,..

Последна песен
Последна песен
Публикувана от:

"Последна песен" ни показва и различните лица на обичта – от опиянението на първото влюбване до силата на чувствата, които завинаги свързват родители и деца. Проследяваме живота на седемнайсетгодишната Вероника, изпълнен с горчивина след раздялата на родителите й. Баща й Стив, бивш..

Майкъл Джексън – Конспирацията
Майкъл Джексън – Конспирацията
Публикувана от:

Разбира се, става дума за обвинението в педофилия на поп иконата Майкъл Джексън през 2005-а година. Авторът на книгата осъжда медиите като главни виновници за опетнената слава на Майкъл Джексън по време на делото. Прави го, като показва как изграждането на публичния образ на "перверзен човек,..

Пазителите на завета
Пазителите на завета
Публикувана от:

Сюжетът започва през 11 век, когато викингски воини ограбват египетска гробница и без да знаят открадват една от най-големите тайни на Стария завет. 10 века по-късно археологът Бьорн Белтьо открива във викингски ръкопис код за разгадаване на древна загадка. Издирването, което той предприема, го отвежда..

Уникат - книга със сто финала
Уникат - книга със сто финала
Публикувана от:

Това е любовен роман, изтъкан от детективски разказ, който се разклонява в сто ръкава и ви води до сто различни изхода. Всеки читател си избира своята лична версия на романа и своя специален завършек на разказа. Вие ще притежавате УНИКАТ! Милорад Павич е сръбски поет, писател и драматург, специалист..

Заразата
Заразата
Публикувана от:

Омагьосващата трилогия разкрива света на вампирите, които дебнат човечеството от тъмнината от хилядолетия, но след нарушаване на древен договор опитват да завладеят света. "Заразата" започва с кацане на Боинг 777 на летище Кенеди, след което всичко изведнъж замира. Екипите на земята не могат..

Краят на тайните: Масонство, ноетика и изгубената история на Америка
Краят на тайните: Масонство, ноетика и изгубената история на Америка
Публикувана от:

Грег Тейлър загатва и за тайна с историческо значение, пазена и препредавана сред малцината членове на отбрани политически общества. Доста увлекателно авторът прави преглед на историята на розенкройцерите, идеята на сър Франсис Бейкън за идеалната държава, появата и разпространението на масонството..

Лош късмет
Лош късмет
Публикувана от:

Цялата нация скърби за внезапната смърт на бившата Първа дама. Най-влиятелните хора в света се събират в старинна катедрала в Ню Йорк за погребението й. Тогава се случва немислимото -милиардери, политици и звезди от шоубизнеса са хванати в капан и Бенет е привлечен за преговори с похитителите. Безскрупулни..

Убийство в Ориент експрес
Убийство в Ориент експрес
Публикувана от:

Една вечер, малко след полунощ луксозният влак засяда в снежна преспа. На сутринта пътниците са с един по-малко. Ситуацията е класическа за всички книги на Кристи - затвореното пространство, много мотиви и само един убиец. Починалият е американски магнат, намерен мъртъв в купето си при заключена отвътре..

Танцуващата кралица
Танцуващата кралица
Публикувана от:

За лош късмет, преди още да започнат репетиците, Марша пада и си счупва ръката. Когато й се налага да прекара три дни в болницата, тя не е на себе си от яд, докато не си дава сметка, че не всички пациенти са късметлии като нея. С присъщата за зодията си непоколебимост Марша решава да организира събирането..