Оно и Онче - неочаквано добра комбинация за младите читатели

Pinterest LinkedIn +

Историите за Петсън и Финдъс са любими на не едно поколение млади читатели. Най-сетне българската публика ще има възможност да се срещне с други двама неразделни приятели създадени от филмовия продуцент на „Петсън и Финдъс“ – чудак със сърце по-голямо от океана и миловидна видра, които ще обикнете.

Оно е рибар, който живее с жена си Олга на малък остров и най-много обича да прекарва времето си съвсем сам в морето. Неочаквано обаче се разболява от морска болест и вече не може да излиза с лодката си за риба. Тогава Олга, без да се двоуми, решава да поеме работата на мъжа си, а Оно остава на острова.

Нищо не смущава спокойствието му, докато приливът не изхвърля малка видра, която повече не се отделя от него...

Заедно двамата преживяват страхотни приключения, като не спират да се учат един от друг на приятелство, обич, състрадание и доброта.

Историите са допълнени от чудесни илюстрации, които ще запленят малки и големи. Създадени в съзвучие с най-добрите практики в илюстрирането на детски книжки и с голямо внимание към детайла – от малките рачета, които играят карти на сянка, до неизменната лула с цвете на Оно или красивите морски брегове. Поредицата „Оно и Онче“ ще ви накара да се усмихвате дълго след като сте затворили книгата.

Може да я намерите с 20% отстъпка в издателство Изток-Запад: https://iztok-zapad.eu/ono-i-onche.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.