Първи стъпки в реалния живот: 3 книги, които учат децата за последствията от изборите

Pinterest LinkedIn +

За да въведете малките деца в света на възрастните, говорете им с вълшебния език на книгите...

Понякога срещаме затруднения, когато се стараем да обясним на децата всичко от реалния живот. Малките преминават през различни фази и едно от най-сериозните предизвикателства за тях е да се справят с емоциите. Също толкова непонятно им е как да се държат, когато настояват да получат нещо желано, не познават вълшебните думички и ние тепърва трябва да им даваме множество примери, с които да им покажем кое е правилно.

Ако имаме няколко ценни оръжия на разположение, ще се чувстваме значително облекчени в работата си по възпитанието на нашите наследници.

Ето кои 3 детски книги от издателство „Изток – Запад“ ще ви бъдат много полезни в случая:

Моята първа книжка с капачета: Вълшебните думички

Поредицата от илюстрирани интерактивни книжки е с твърда корица и уникални двустранни капачета, които са изключително атрактивни за децата. „Вълшебните думички“ учи децата на възможностите за реакция в дадена ситуация. Всеки от нас може да постъпи позитивно или негативно, а всеки избор има своите последствия.

Добрите маниери изискват да използваме думичките благодаря, моля, извинявай и т.н. Децата сами ще се уверят, че те са способни на чудеса, а и е толкова забавно да ги използваш.

Моята първа книжка с капачета: Уча се

Да бъдеш подреден, любезен, отзивчив и отговорен не са лесни за овладяване техники, ако не разбираме защо се правят. „Уча се“ разкрива причините по забавен за децата начин. Усвоявайки добри навици отрано, те ни съпътстват цял живот, а това може да се окаже доста по-резултатно, отколкото предполагаме.

За всички дечица, които нямат желания да подреждат стаята си и често отказват да го правят, колкото и пъти да сте им напомнили през деня.

Моята първа книжка с капачета: Емоциите

Стихията на емоциите изглежда почти невъзможно да бъде овладяна. Проблемът е налице и при възрастните, а какво остава за децата, които тепърва се сблъскват със страх, тъга, гняв, срамежливост…

Всъщност да се чувстваш тъжен не е нито лошо, нито осъдително. Простата истина е, че не може винаги да сме усмихнати и във форма.

Същевременно винаги имаме избор как да реагираме. Вместо да се сърдим, да тропаме с крак и да се гневим напразно, може да се фокусираме върху приемането и извличането на най-доброто в настоящата ситуация.

С помощта на забавното четиво децата имат шанс да осъзнаят, че да контролираш емоциите си, не е чак толкова невъзможна мисия.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.