Кратко щастие: Украинската Мис България се прости с короната си

Pinterest LinkedIn +

Конкурсът „Мис България“ отнеме титлата на миналогодишната победителка Елизабет Кравец. Това стана ясно от официално изявление на организаторите на конкурса "Мис България". До медиите то беше разпространено със заглавието "Official Communication: Отнемане на титлата Мис България от г-ца Елизабет Кравец" и подписано от шефа на конкурса Гаел Бонел Санчес. 

В текста на изявлението се посочва, че Елизабет Кравец ще бъде освободена от титлата си, тъй като подронва имиджа и престижа на „Мис България“. При това носителката на короната многократно била предупреждавана за нарушенията си. Конкретни факти не се посочват.

Считано от 3 юни Елизабет Кравец няма право да ползва търговската марка с наименованието „Мис България" в своята комуникация, включително в социалните мрежи и във фактурите си - се заявява в официалното съобщение.

Уточнява се, че титлата на „Мис България“ ще бъде връчена служебно на първата подгласничка Илияна Борисова.

Елизабет Кравец беше избрана за Мис България 2023 през септември миналата година. Преди това тя стана Мис Варна. 18-годишната девойка е живяла в Украйна, тъй като баща й е наполовина евреин и наполовина украинец, а майка й е българка. Елизабет живее в България от 10 години.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.