Украинската Мис Япония върна короната, тази година страната няма да има миска

Pinterest LinkedIn +

Скандал отне короната на Каролина Шиино дни след като тя беше избрана за Мис Япония. 26-годишната украинка стана първият натурализиран японски гражданин, който печели конкурса, но нейната победа предизвика бурни дискусии в Страната на изгряващото слънце, а много японки се обидиха, че една европейка се оказа по-красива от всички тях.

При спечелването на 
трофея Мис Япония 2024 заяви, че спечелването на титлата е нейна „мечта“. Признаването ми за японка в този конкурс ме изпълва с благодарност“ - възкликна украинката на финала.

Дни по-късно обаче избухна скандал, свързан с личния живот на Каролина. Японски меди разкриха връзката ѝ с женен лекар, което автоматично дисквалифицира участничката, макар и след края на конкурса. Според правилата на конкурса кандидатките за короната трябва спазват безупречни морални стандарти, а забранената любов е недопустимо петно по репутацията на красавиците.

Припомняме, че при избора на украинката организаторката на конкурса Мис Япония Ай Уада заяви пред BBC, че съдиите без колебание са избрали г-жа Шиино за победител. Тя говори и пише на красив и учтив японски“ - коментира г-жа Уада. "Тя е по-японка от нас". Към днешна дата обаче от асоциацията "Мис Япония" обявиха, че са приели молбата на Шиино да върне короната по "лични причини". Съобщава се още, че през 2024 г. няма да има "Мис Япония".
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.