Новата Мис България Елизабет Кравец: Българка съм, варненка съм!

Pinterest LinkedIn +

Елизабет Кравиц стана Мис България 2023. В първото си интервю след спечелването на короната 17-годишната красавица заяви: „Аз съм българка, просто съм със смесен произход. Българка съм, варненка съм!”.

Кравец има българска и украинска кръв, което предизвика нечуван възторг сред част от сънародниците ни още когато наскоро девойката стана Мис Варна. След като обаче беше обявена и за Мис България, мрежата загря от коментари на възхитени българи:

За първи път от години адекватен избор! Наистина красиво момиче;
Най-накрая човек и то красив, не зомби! Прекрасна!;
Най-сетне една истинска красавица да стане " Мис България"! Че аман от грозотии през последните години! Браво, момиче,достойна си за тази титла!!!;
Един път красавица да спечели… че предишните киликанзери да го е страх човек да ги гледа;
Леле, не сме свикнали на истински красива Мис България! Като сълза!;
Първата красива мис България, която виждам;

Голяма разлика има от предишните крокодили!;
Украинките имат много чаровни черти. Браво, на красив град, красиво момиче подхожда!

Не е ясно какви емоции са предизвикали хилядите коментри в този стил сред досегашните носителки на титлата Мис България. До момента нито една от тях не е реагирала на негативните коментари по техен адрес. От друга страна конкурсът за красота стана повод и за политически подмятания: "Елизабет Кравец - мис Варна с българо-украински произход. Днес е поредния кофти ден за редовите копейки от ВГзРЖД’НЕ. Много кофти ден" - написа в мрежата варненският политик Николай Капитанов.

Самата Елизабет е на върха на щастието. „Не съм очаквала какво ще стане, много съм щастлива, емоциите са много” - сподели тя по "Нова телевизия". Тя разказа, че е на сцената е от малка: Шампионка по спортни танци съм. Сцената ми е като втори дом. Републикански шампион съм и седма в света. Готвя се за световно първенство – 26 ноември в Белгия”. Красавицата иска да учи дерматология и моден дизайн.

Първа подгласничка стана „Мис Шумен” Илияна Борисова. Тя е още ученичка и иска да учи психология и да работи за оставането на младите хора в България. Втората подгласничка Антония Ванчева е „Мис Чирпан”. От скоро се явява на конкурси за красота, иначе учи актьорско майсторство. Мечтае да изиграе някоя силно драматична роля.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.