Джак Рийчър (Jack Reacher)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2012, 130 мин. Режисьор: Кристофър Макуори Сценарист: Кристофър Макуори С участието на: Розамунд Пайк, Том Круз, Джей Кортни, Ричард Дженкинс, Робърт Дювал, Вернер Херцог, Никол Форестър, Дейвид Оуелоу, Алексиа Фаст и др. Екшън

За филма:

Jack Reacher е екранизация по бестселъра на Лий Чайлд One Shot. Режисьор и сценарист на лентата е Кристофър Макуори, работил по сценария и на безспорни кино хитове като The Usual Suspects, за който е отличен с Оскар, Valkyrie с Том Круз и не толкова успешния The Tourist с Джони Деп и Анджелина Джоли.

В Jack Reacher главната роля отново е поверена на Том Круз (War of the Worlds, Rock of Ages), който се превъплъщава в образа на познатия от романите на Чайлд едноименен персонаж. Партнират му очарователната Розамунд Пайк, която вероятно сте гледали в The Libertine, Fracture и Wrath of the Titans, както и носителят на Оскар Робърт Дювал (The Godfather, Apocalypse Now, Hemingway & Gellhorn).

Историята:

Петима души са убити от снайперист, а заподозреният за стрелбата бързо е арестуван. Единственият човек, който смята, че задържаният е невинен, е Джак Рийчър (Том Круз) - бивш военен следовател, който е готов на всичко, за да докаже правотата си.

Сподели.