Best of Gamescom 2011: Battlefield 3, Electronic Arts

Pinterest LinkedIn +

Предстоящата трета игра от бойната поредица Battlefield на DICE триумфира с титлата Най-добра игра на най-голямото търговско изложение за видео игри в света – Gamescom, чието трето поредно издание тече в момента в експо центъра на немския град Кьолн.

Играта, чийто нов кооперативен режим, позволяващ връщането към живот на ранен съотборник, е бил демонстриран в първия ден на Gamescom (17 август), определен за провеждането на пресконференциите на издателите, ще излезе за PC, X360 и PS3 тази есен от Electronic Arts – големите победители на изложението.

В допълнение към титлата на Battlefield 3, гейм гигантът се наложи в категориите Най-добра онлайн игра – с Star Wars: The Old Republic, Най-добра конзолна игра – с FIFA 12 и Най-добра браузър-базирана игра – с The Sims Social. С повече от една награда се сдобиха и Sony, благодарение на слабо конкурентния фронт на развлекателния хардуер.

PlayStation Vita е изборът на Gamescom в тази категория, докато Uncharted: Golden Abyss спечели отличието за Най-добра мобилна игра. Сред останалите носители на награди от изложението са Diablo III – Най-добра PC игра и Sesame Street: Once Upon a Monster – Най-добра семейна игра.

През 2010 г. с най-престижните отличия на Gamescom се сдоби Gran Turismo 5.

Сподели.