Sony отвръща на Summer of Arcade с PlayStation Network Play

Pinterest LinkedIn +

Между 24 август и 14 септември в PlayStation Network ще се проведе първото издание на промоцията PlayStation Network Play – репликата на Sony на инициативата Summer of Arcade на Microsoft, чието тазгодишно издание приключи на 10 август с рилийза на Fruit Ninja Kinect.

Японската компания, която по-рано тази година стана жертва на масирана хакерска атака, довела до спирането на сървърите на PSN за над един месец, ще заложи на изпитания модел на Summer of Arcade, издавайки по една игра всяка седмица за период от един месец.

Подобно на потребителите на Xbox 360, тези на PlayStation ще могат да се сдобият безплатно с още едно, пето заглавие, ако закупят всички останали. За разлика от SOA обаче, промоцията на Sony включва заглавия, които не са платформено ексклузивни, а именно Street Fighter III Third Strike Online Edition (премиера: 24 август), DeathSpank: The Baconing (премиера: 31 август), BloodRayne: Betrayal (7 септември) и Renegade Ops (14 септември).

Играта, която ще бъде издадена безплатно за потребителите, закупили и четирите заглавия от PNP преди 20 септември, е кооперативният шутър PayDay: The Heist (5 октомври). Нещо повече – всяка от игрите ще бъде придружена от безплатно DLC, a потребителите, направили поръчка предварително, ще получат и още ексклузивно съдържание.

Pre-order поръчките се приемат от 10 август и ще бъдат преустановявани в четвъртъка, предшестващ премиерната дата на даденото заглавие. Закупилите PlayStation Plus членство ще получат отбивка в цените на игрите от PNP от 20%, стига да ги поръчат преди 20 септември.

Сподели.