Sony разкриха още иновации във функционалността на PlayStation Vita

Pinterest LinkedIn +

Новата портативна конзола на Sony, PlayStation Vita (aka Next Generation Portative), ще може да бъде използвана като контролер за PS3 игри, стана ясно по време на пресконференцията на компанията в рамките на Develop Conference 2011.

PS3 ще може да изпраща данни до Vitа, които новата конзола да изобразява, а уникалните функции на последната като жироскоп и тъчскрийн отпред и отзад, ще са съвместими с определени PS3 игри, обяснява Фил Роджърс - R&D мениджър на Sony Europe.

Казано по друг начин, потребителите ще могат да стартират даден софтуер едновременно на двете конзоли в пълен синхрон, използвайки процесорната мощ на PS3 и фантастичното изображение на Vita.

Двете устройства ще могат да бъдат използвани и за крос-платформен мултиплеър през PSN – опция, демонстрирана чрез WipEout 2048 (WipEout HD за PS3). Друга игра, която със сигурност ще може да бъде играна в мрежа от потребители на двете конзоли, е Hustle Kings.

Сред останалите функции на Vita, с които наследникът на PSP ще излезе на пазара в края на тази година или началото на следващата, са Vita Remote Play, предназначена за кодиран видео стрийминг от PS3 в реално време, и Continuation Play. Последната ще позволи на собствениците на двете конзоли да прехвърлят дадена игра в прогрес от PS3 на Vita и обратно. За целта Sony ще стартират сервиз тип "cloud", наречен Title User Storage, с капацитет на данните от 1MB.

Сподели.