Sony Ericsson интегрира хитови игри на PopCap в Xperia

Pinterest LinkedIn +

Американската компания за производство и разпространение на ежедневни видео игри PopCap, чието най-хитово заглавие - Bejeweled, e включено в топ 10 на най-популярните игри на всички времена и има над 50 млн. потребители, подписа договор за партньорство с мобилния гигант Sony Ericsson, който предвижда интегрирането на някои от най-известните заглавия на PopCap в ентъртейнмънт пакета на Sony Ericsson Xperia Mini и Xperia Mini Pro.

Това означава, че игритe от каталога на базираната в Сиатъл компания, придобита по-рано този месец от Electronic Arts срещу сумата от $750 млн., за първи път ще станат достъпни за Android OS мобилните устройства на европейския пазар.

Така всеки жител на Стария континент, закупил смартфон на Sony Ericsson, ще може веднага да започне да играе подобния на Bejeweled пъзел Chuzzle, без да закупува играта допълнително.

В списъка с игри на Xperia Mini и Xperia Mini Pro ще бъдат включени и демо версии на Peggle и Plants vs Zombies, след чието изиграване потребителите ще имат възможността да закупят целите игри чрез стандартния сервиз на устройствата.

Сподели.