Deathspank: The Baconing излиза в XBLA на 31 август

Pinterest LinkedIn +

Продължението на Deathspank - The Baconing, ще излезе за Xbox 360, а най-вероятно и за PC на 31 август, едновременно с премиерата на играта в PSN, съгласно публикации по темата в Joystiq и официалния форум на нейния производител.

The Baconing е второто заглавие, което ще бъде издадено като част от промоцията PlayStation Network Play – отговорът на Sony на Summer of Arcade на Microsoft. Сравнявана с Monkey Island и Diablo в рецензиите на критиката, написани предимно в позитивен тон, оригиналната Deathspank, Orphans of Justice, излезе за конзолите в средата на юли 2010 г., а в края на октомври – и за PC.

Нейното първо продължение, Thongs of Virtue, излезе скоро след това, отново най-напред за конзолите, а след това за PC и Mac. И двете игри бяха пуснати в продажба срещу 1200 Microsoft Points, което предполага, че и The Baconing ще може да бъде придобита от Xbox 360 потребителите на същата цена.

Що се отнася до PC версията на играта, разработвана от канадското независимо студио Hothead Games, придобило известност с гейм адаптацията си по уеб комиска Penny Arcade - On the Rain-Slick Precipice of Darkness, все още няма официално потвърждение от страна на издателите й, Electronic Arts, че ще стане достъпна на същата дата – 31 август.

Сюжетно, The Baconing продължава от там, където свършва Thongs of Virtue. Въпреки отсъствието му от заглавието на играта, главният герой от първите две игри, DeathSpank, ще бъде централен персонаж и в предстоящото заглавие. За да се отърве от своя зъл двойник, Anti-Spank, и шестте мистични езика на Virtue, той ще трябва да отиде до място, наречено Fires of Bacon.

Сподели.