Microsoft се извиниха на феновете на Ейми Уайнхаус за изцепката в Twitter

Pinterest LinkedIn +

Преди броени дни британската PR агенция на Microsoft апелира чрез своята страница в Twiiter: "Отдайте почитта си на Ейми Уайнхаус (Amy Winehouse) като свалите от Zune нейния революционен албум - Back to Black", насочвайки потребителите на телеграфната социална мрежа към дигиталната дистрибуторска платформа за всякакъв тип развлекателно съдържание на софтуерния гигант.

Съобщението, публикувано в Twitter.com/tweetbox360, незабавно отприщи вълна от критика срещу компанията и бе заклеймено като крайно неуместно от потребителите, в отговор, на което от Microsoft побързаха да изразят своите съболезнования, а след това и да се извинят за него.

"Приемете нашите извинения за предходния "download" tweet, възприет като чисто комерсиален ход. Бяхме водени от съвсем различна мотивация, уверяваме ви. Със смъртта на Ейми Уайнхаус, светът загуби един огромен талант. Нашите мисли са с близките и приятелите на Ейми в тези тежки времена", казва се в съобщението на компанията.

Междувременно британската изпълнителка Адел, чийто втори студиен албум, 21, стана най-продаваният запис в света от началото на 2011 г., написа в своя блог (Adele.tv), че за нея именно Уайнхаус е проправила пътя й към славата."

"Ейми павира пътя за артистите като мен и накара хората да се заслушат отново в британската музика, като същевременно изобщо не й пукаше как я възприемат и колко е известна. Не мисля, че тя изобщо осъзнаваше колко брилянтна беше и значимостта на това, което направи, но тъкмо това й придава още по-голяма харизма".

Ейми Уайнаус почина на 23 юли в дома си в Кемдън, Лондон и бе погребана (кремирана) на 26 юли на частна церемония в семеен и тесен приятелски кръг. Точната причина за смъртта й ще стане известна в средата на август.

Сподели.