Gamescom 2011: NCSoft обявиха PC-ексклузивнoто MMORPG WildStar

Pinterest LinkedIn +

Научно-фантастично MMORPG с акцент върху изкуството на битките, колекционирането на артефакти, изграждането на инфраструктура и проучването на мистериозни терени, стои зад заглавието WildStar, представено от NCSoft по време на провеждащото се в момента трето издание на най-голямото гейм изложение в света - Gamescom.

Играта се разработва от студиото Carbine Studios, собственост на южнокорейската компания, чието име се свързва преди всичко с игри в същия жанр като Lineage, Exteel, Guild Wars и Aion, и ще бъде издадена ексклузивно за PC, без на този етап да е ясно кога точно.

WildStar е ситуирана на планетата Нексон, чиито жителите – представители на свръх развита цивилизация, са изчезнали безследно, превръщайки я в особено примамлива за три раси – човешката, хуманоидо-заешката Аурин и тази на мощните Granok.

Освен като принадлежност към игрови клас, стартирайки WildStar играчът ще може и трябва да определи своя герой по специфичните му умения и поведение, избирайки измежду Soldier, Explorer, Settler и Scientists. Както подсказват имената им, всеки от тях ще бъде силен в различни области като провеждането на битка, проучването, градоустройството и пр.

По отношение на битките, Carbine Studios са концентрирали усилията си в детайлната механика на провеждането им, подтиквайки играчите към техническо и тактическо усъвършенстване, или иначе казано – всяка ефикасно и максимално безболезнено проведена битка ще бъде възнаградена. Като околна среда, играта ще предложи на играчите разнообразен ландшафт както на и над земята, така и под нея.

Сподели.