Anthrax се събират в "златния" си състав

Pinterest LinkedIn +

MTV потвърди информацията, че ветераните на траш-метъла Anthrax се събират в "златния" си състав. Според музикалната телевизия, отново на една сцена ще излязат музикантите, записали класическия "Among the Living" (1987).
От април до юли групата ще направи серия концерти в Щатите и на няколко европейски фестивали. Anthrax ще участват във "фестивалното турне" Ozzfest, което започва на 15 юли в Бостън и включва 26 дати до финала през септември.

През януари Шaрън Озбърн (Sharon Osbourne), небезизвестната съпруга на Ozzy и мениджър на Ozzfest им предложи да ги включи в 10-тото издание на летния фестивал, с условието да са точно в този състав. В публикувания списък с участниците, вече фигурира и името на групата, заедно с Black Sabbath, Iron Maiden, Shadows Fall, Black Label Society, Rob Zombie, Killswitch Engage, As I Lay Dying, Mastodon, the Haunted, In Flames, Arch Enemy, the Black Dahlia Murder, Bury Your Dead, Soilwork, Trivium и A Dozen Furies.

Anthrax ще свирят и на британския Download фестивал, с имена като MC5, Slayer, System Of a Down, Slipknot, Lacuna Coil, Meshuggah и Caliban.

“Златния” състав на Anthrax:

Джоуи Беладона (Joey Belladonna) - вокал
Дан Спиц (Dan Spitz) - китара
Франк Бело (Frank Bello) - бас-китара
Скот Йън (Scott Ian) - китара
Чарли Бенанте (Charlie Benante) - ударни

В този състав групата беше през средата на 80-те, когато стана суперизвестна. Anthrax са създадени в началото на 80-те от китаристите Скот Йън и Дан Спиц, към които по-късно се присъединяват Джоуи Беладона, Франк Бело и Чарли Бенанте. Първи ги напуска Дан Спиц, а през 1992 г. го последва и Беладона. В оригиналния си състав групата не се е събирала от 13 г.

Част от потвърдените концертни дати:

30 април – Chicago, САЩ @ House of Blues
01 май – Chicago, САЩ @ House of Blues
07 май – Hellendoorn, Холандия @ Dynamo Open Air
09-11 юни – Sölvesborg, Швеция @ Sweden Rock
11-12 юни – Bologna, Италия @ Gods of Metal
11 юни – Donington Park, Великобритания @ Download
24-26 юни – Le Mans, Франция @ Fury Fest
24-16 юни – Tolmin, Словения @ Metal Camp
1-3 юли – Löbnitz (близо до Leipzig), Германия @ With Full Force
Сподели.