Morcheeba се завръщат в нов състав

Pinterest LinkedIn +

Британската трип-хоп формация Morcheeba, нашумяла в края на 90-те с албумите си "Who Can You Trust" и "Big Calm", се завръща на голямата сцена. На 9 май ще излезе новият им, пети поред студиен албум "Antidote".
Дискът е записан във вече нов състав. В началото на миналата година напусна вокалистката Скай Едуардс (Skye Edwards), чийто глас беше визитна картичка на групата. Сега тя работи над своя дебютен солов албум.

Новата певица е Дейзи Марти (Daisy Martey), работила по-рано с Noonday Underground. Според един от основателите на Morcheeba, Рос Годфри (Ross Godfrey), начина на пеене на Дейзи се различава от този на Скай, но той е сигурен, че новата вокалистка ще се хареса на феновете на групата.

Новият албум е своеобразно "завръщане към корените" - с хипнотичния саунд на първите им неща, но записан с нови технологии. Работата над него е започнала преди години. Музикантите са написали 50-60 песни, след което са избрали за албума 10-те най-добри от тях.

Първи сингъл, предхождащ излизането на "Antidote", ще е песента "Wonders Never Cease", видеото към която можете на видите тук.

През май и юни Morcheeba ще направят европейско турне за представяне на албума. Както Avtora.com съобщи през август групата ще е хедлайнер на най-големия музикален фестивал в Източна Европа - Sziget, в Будапеща (Унгария).

Последното досега издание на групата е сборният "Parts Of The Process", от 2003.

Траклист на "Antidote":

1. Wonders Never Cease
2.Ten Men
3.Everybody Loves A Loser
4.Like A Military Coup
5.Living Hell
6.People Carrier
7.Lighten Up
8.Daylight Robbery
9.Antidote
10.God Bless and Goodbye

Официален сайт на Morcheeba:
www.morcheeba.co.uk
Сподели.