The Doors се събират отново на сцена

Pinterest LinkedIn +

В края на февруари, членове на The Doors ще се съберат отново да свирят на сцена, но под името The Doors of the 21st Century, съобщи undercover.com.au.

Групата ще е хедлайнер в една от вечерите на Международния музикален фестивал в Мелбърн, а мястото на легендарния им вокалист Jim Morrison ще заеме Ian Astbury, познат като вокалист на The Cult.

Наред с оригиналните членове на групата, Ray Manzerek и Robby Krieger, зад ударните ще се включи някогашният барабанист на Police - Stewart Copeland, на мястото на John Densmore, който има здравословни проблеми. Именно отсъствието му налага промяната в името. В този състав, The Doors of the 21st Century свириха за първи път в амфитеатъра на Лос Анжелис през 2003 г, след което направиха турне.

На фестивала, освен големите си хитове, групата ще има съвместно изпълнение с Blondie, които също са част от програмата. Идеята идва след като ди джей е смесил откъси от песни на двете групи в меш-ъп парче, стил който напоследък е доста популярен по цял свят.

За меш-ъпа, находчивият британец е "забъркал" “Riders on the Storm” на Доорс и “Rapture” на Блонди. Въпреки различния стил на песните, непредполагащ сполучлив резултат, парчето с името “Rapture Riders” стана хит в Обединеното Кралство и Австралия.

Сподели.