Splinter Cell: Chaos Theory излиза през март

Pinterest LinkedIn +

В края на март излиза най-новата – трета част на 3D-екшън играта на Tom Clancy, Splinter Cell: Chaos Theory, съобщи wire.ign.com.

Действието в Splinter Cell Chaos Theory се развива през 2008 г. - време, когато войните водени в електронните мрежи се превръщат в най-голямата заплаха за световната сигурност. Тайният агент Sam Fisher проследява най-изявените гангстери на планетата, насъскващи страните към ожесточени “битки”. Целта му е да предотврати разрива на световните информационни мрежи.

Това е най-големият проект на Ubisoft до момента, който ще се появи със закъснение от около три месеца (на 22 март, вместо миналата Коледа), но за сметка на това ще има инсталации за Playstation 2, Xbox, GameCube и PC. В комплекта за играта ще бъдат включени 11 нива за single-player, 11 карти за мултиплеър, както и 4 кооперативни мисии.

Не всяка система, обаче, ще получи еднакви разработки: PS2 геймърите ще се радват на кооперативни опции (без възможност за online) и ще получат мултиплеър, но без split-screen екрана, като при Xbox и PC. Собствениците на Cube няма да имат мултиплеър, но ще получат split-screen за кооперативни мисии. Xbox и PC вариантите вървят в пълен комплект за всички възможности, като е предвиден и даунлоуд на нововъведенията в бъдеще.

При всички случаи, действието в кооперативни опции се различава от single-player акцията, като дори не се играе от името на Sam Fisher. Вместо това се влиза в ролята на двама млади агенти на Splinter Cell, които се заемат с четири уникални мисии, различни от нивата за single-player. Специфичните акции не могат да се играят самостоятелно и без да се влезе в група, което може да се осъществи чрез split-screen, LAN (PC, Xbox) или online (PC, Xbox).

Прочутия брейк бийт продуцент Amon Tobin е автор на музиката към играта. Почти всички звуци са записана първоначално на акустични инструменти, след коет филтрирани и изкривени до неузнаваемост, за да допринесат за уникалната атмосфера в действието на играта. В саундтрака, който ще излезе на 7 февруари от Ninja Tune с името “Chaos Theory”, са включени и теми от най-популярната филмова музика от миналото.

 Сподели.