Гей-каналът на MTV тръгва през юни

Pinterest LinkedIn +

Пускането на телевизионен гей-канал от MTV Networks, предвидено за 17 февруари, за което avtora.com вече писа, ще бъде отложено. Компанията обяви, че 30 юни е новата пускова дата на специализираната телевизия Logo, съобщи Ройтерс.

Президентът на Logo твърди, че забавянето е умишлено, с цел да се осигурят повече кабелни оператори. За момента много от провайдерите не са съгласни да подпишат договори и достъп могат да имат само 2 млн. американски домакинства, а с времето ще достигнат до 40 млн. Друга причина е подбирането на програми, подходящи за аудиторията през 24-те часа на денонощието.

Вече е известна голяма част от програмата на канала: риалити шоута (гей-круз, свързване на гейове с цел брак), сериали (първият от които “Angels Of America”), документални филми (за гей ръгби тийм), новини на CBS, както и добре познати на съответната аудитория филми. Едно от първите заглавия за излъччване е ТВ версия на спектакъла “Монолози за вагината”, изигран изцяло от жени, станали такива след операция.
Сподели.