"Отблизо" (Closer) тръгва в българските кина

Pinterest LinkedIn +

Julia Roberts, Jude Law, Natalie Portman и Clive Owen са четирима непознати в романтичната история с драматични обрати от филма “Отблизо” (Closer), който тръгва по екраните у нас от 21 януари.

Режисьорът Майк Никълс (Работещо момиче '88, Клетка за птици '96, Първични цветове '98) е направил забавен, но откровен преглед на съвременните отношения между хората в мрачния Лондон.

Историята е съединена от части, в които се акцентира върху кратки моменти от живота на главните герои, за период от четири години. Американската стрийптизьорка Алис (Натали Портман) започва връзка с писателя на некролози Дан (Джуд Лоу). Година по-късно, Дан харесва Ана (Джулия Робъртс) – успял фотограф. Шега, направена с дерматолога му Лари (Клайв Оуен) обаче, изпраща Ана в неговите ръце. Веднага след женитбата с Лари, тя започва афера с Дан.

В музиката към филма като тема е включена баладата "The Blower's Daughter" на ирландеца Damien Rice и в съответствие на Лондон като сцена – парчета на британски изпълнители - The Smiths, The Devlins и Prodigy. Въпреки това, по-голямата част от изпълненията са на Bebel Gilberto - едно от лицата на съвременната бразилска музика, както и множество класически изпълнения и арии от операта "Cosi fan tutte" на Моцарт.

Опис на заглавията, включени в "Closer"

"The Blower's Daughter" Damien Rice

"Cold Water" Damien Rice&Lisa Hannigan

"Samba Da Bencao" Bebel Gilberto

"Tanto Tempo" Bebel Gilberto

"Mais Feliz" Bebel Gilberto

"World Outside" The Devlins

"Dark Escape" MIDIval PunditZ

"Smack My Bitch Up" Prodigy

"How Soon Is Now?" The Smiths

"La Cenerentola" Gioacchino Rossini

-------------------
"Oh, Dei, come veloce se ne va quella barca!"
"Soave sia il vento"
"Bella vita militar!"
"Non v'e piu tempo, anici"
"Di scriverni ogni giorno"
"Eccovi il medico, signore belle!"
"Dammi un bacio, o mio tesoro"

из операта "Cosi fan tutte" на Моцарт

Сподели.