Wu-Tang Clan се събират за трибют албум

Pinterest LinkedIn +

След три годишно прекъсване на съвместната си дейност, Wu-Tang Clan се събират отново за да подготват нов албум, съобщи NME. Дискът ще бъде трибют към Ol' Dirty Bastard - лидер на хип хоп бандата, починал през ноември, 2004.

Идеята за записване на нов материал се е появила при събирането им за шоу в Ню Джърси, на 12 ноември, 2004 г. Тогава ODB не успява да пристигне навреме за участието, а следващият ден е последен за него. Смъртта му настъпва в звукозаписното му студио в Манхатън, вследствие свръхдоза наркотици и лекарства.

Останалите вече са записали ново парче, “I Go Through Life, което ще бъде включено в соловия албум на Ol' Dirty Bastard, излизащ на 22 март. Всеки от членовете е направил своята част в различно студио - Method Man в Калифорния, Masta Killa, GZA и Raekwon в Ню Йорк и Cappadonna от Miami, след което записите за изпратени на RZA по емейл.

Според RZA, парчето е много емоционално, тъй като изказва мнението на групата за случилото се, за породилото се у тях усещане и за громното значение, което ODB е имал за тях.

Събирането на Wu-Tang Clan ще отнеме известно време, през което отделните членове ще довършват работата по соловите си проекти. Самият RZA ще се включи в новия албум на Метъд Мен, а също ще работи и с Pink.
Сподели.