Анджелина Джоли намекна, че може да се кандидатира за президент на САЩ

Pinterest LinkedIn +

Холивудската звезда Анджелина Джоли намекна, че в бъдеще обмисля да влезе в политиката и дори да се кандидатира за президентския пост в САЩ. В интервю за BBC тя каза, че преди двадесет години би отхвърлила подобна идея, но сега би отишла там, където имат нужда от нея.

Актрисата от години заема поста на специален посланик на ООН за борба със сексуалното насилие по света и участва активно в кампании по въпросите за бежанците и опазването на околната среда. Тази позиция, по думите ù, ù позволява да бъде максимално полезна на хората, дори и без да притежава титла.

"Аз мога да работя с правителства, мога да работя и с военни, така че съм в много интересна позиция и съм способна да направя много неща", заяви бившата съпруга на Брат Пит и благодари на водещия, който спомена, че би могла да бъде сред кандидатите за президент на САЩ.

Потенциални кандидати за президент на изборите през 2020 година са рапърът Кание Уест и актьорът Дуейн Джонсън-Скалата, така че борбата за поста на Доналд Тръмп се очертава да бъде интересна. Най-малкото заради възможността да станем свидетели на избирането на първата жена държавен глава на Щатите.
Сподели.

Относно автора

Мария Иванова е журналист с богат опит в бизнес и новинарски издания. Работила е последователно във вестник Монитор, списание b2b Magazine, Livenews.bg, Livebiz.bg и други медии. Съчетава работата в Avtora.com с позицията на главен редактор на образователния портал Uchi.bg. Пише още в Pixelmedia.bg и други издания. Обича да чете, да танцува, да спортува и да пътува.