Българският софтуер за подпомагане на хора с говорни дефекти MPI2 получава признание в САЩ

Pinterest LinkedIn +

Софтуерният продукт MPI2, който помага на хора, страдащи от заекване, вече получава признание в САЩ. Той е разработен от Сирма Медикъл и беше представен на Конгреса на Американската асоциация за слух и говор (American Speech and Hearing Association – ASHA 2018), който се състоя в края на миналата седмица в Бостън, Масачузетс.

Приложението MPI2 за борба с заекването е разработено от Сирма в сътрудничество с "Катедрата по слух и говорни науки" на Калифорнийския университет в Санта Барбара. MPI2 е единственото средство, което е валидирано чрез клинични изпитания на "Агенцията за храни и лекарства" (Food and Drug Administration) в САЩ. MPI2 използва върхови научни биомеханизми за обратна връзка, които се прилагат чрез мобилни апликации и които помагат на хората, страдащи от заекване, да модифицират своето говорно поведение чрез използване на кратки фонетични интервали.

MPI2 се обсъжда с клинични специалисти от Департамента на образованието в Ню Йорк, където са назначени над 9 000 логопеди и ще предлага безплатни лицензи на приложението за учениците в държавните гимназии през 2019 година.
Сподели.