Звезда на "Дисни" иска само чернокожи актриси да бъдат в главни роли

Pinterest LinkedIn +

Американската актриса Зендая, известна с участието си в младежкия телевизионен сериал "Dance Fever!" и в поредицата "Еуфория" ("Euphoria"), е решила да стане режисьор, съобщава британското издание на "Vogue". По-любопитното обаче е обещанието на 25-годишната звезда да дава главните роли само на чернокожи артисти.

"Трябва по-бързо да разбера как да стана режисьор, човече. Опитвам се, уча всеки ден, наистина. Има толкова много неща, които искам да направя", каза Зендая в интервю за изданието и допълва: "Ако някога стана режисьор, знам, че в главните роли в моите филми винаги ще бъдат черни жени". 

Известна и като отявлена феминистка, младата актриса обяснява и вижданията си за женската свобода. Според нея феминизмът трябва да бъде всеобхватен и да включва "жени, които приличат на вас, жени, които не приличат на вас, жени, чийто опит е различен от вашия. Това означава и чернокожи жени, и транс жени, това означава всички жени.

Самата Зендая се надява, че чрез работата си ще може да покаже на бъдещите си деца как живеят чернокожите в САЩ. Тя добави, че изкуството е "мощен катализатор за промяна".
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.