Зеленски продаде прочутия си суитшърт на търг в помощ на Украйна

Pinterest LinkedIn +

За 90 хил. британски паунда (110 000 щатски долара) беше продаден прочутият поларен суитшърт на украинския президент Владимир Зеленски. Дрехата е била купена на благотворителен търг в Лондон, организиран от аукционната къща "Кристис", а първоначалната й цена е била 50 хиляди паунда съобщава "Telegraph". Средствата ще бъдат предназначени за оказване на хуманитарна помощ за Украйна.

Освен президентския суитшърт на търга са били предложени и обиколка на Киев в компанията на кмета на града и бившия боксьор тежка категория Виталий Кличко, както и керамичен петел, подарен на Джонсън по време на негова обиколка в Киев в компанията на Зеленски в началото на април.

Самият Зеленски също е говорил чрез пряка видеовръзка. По време на обръщението си той е благодарил на Великобритания и на британците за помощта. Президентът е похвалил и "смелия Борис (Джонсън)", който го е посетил в Киев, а освен това е взел дейно участие и в самия търг. 

Британският премиер е призовал участниците в наддаването да бъдат по-щедри и „да не се стискат“. "Подкрепете Украйна тази вечер, приятели, така че великата стара европейска столица Киев никога да не бъде заплашвана отново и Украйна да бъде цяла и свободна отново" - е казал още Джонсън на участниците в търга.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.