Здрач: Зазоряване Част 1 (The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2011, 135 мин. Режисьор: Бил Кондън Сценарист: Мелиса Росенбърг С участието на: Робърт Патинсън, Кристен Стюарт, Тейлър Лаутнър, Майкъл Шийн и др. Фентъзи, романтичен

За филма:

Проектът, базиран на четвъртата част от хитовата фентъзи сага "Здрач" на Стефани Майър - "Зазоряване", е заснет в две части, подобно на края на поредицата за Хари Потър. Първата от тях носи заглавието "Здрач: Зазоряване Част 1" (The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1) и е с премиерна дата - 18 ноември 2011 година, а втората ((The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2) – 16 ноември 2012 г.

Сценарият на продукцията е дело на Мелиса Росенбърг ("Кварталът на богатите"), а продуценти са Уик Годфри, Уилям Бенерман ("Мостовете на Медисън") и Марк Моргън ("Сватбеният агент"). На мястото на Дейвид Слейд на режисьорския стол пък застава носителят на Оскар за сценария на "Богове и чудовища" Бил Кондън.

В допълнителните роли в каста ще видим имена като Майкъл Шийн (Michael Sheen), Дакота Фанинг (Dakota Fanning), Джейсън Ратборн (Jason Rathborne) и др.

Историята:

След като предишната част беше разказана през погледа на Джейкъб Блек, сега авторката представя сюжета от гледната точка на Бела Слоун.

Най-накрая Бела и Едуард са младоженци. Когато Джейкъб разбира, че Бела иска да прекара медения си месец като човешко същество, той сериозно се опасява, че любовта на Едуард може да я убие.

Тя оцелява, но съвсем скоро разбира, че е бременна, и след като раждането почти довежда до нейната смърт, Едуард решава да я направи безсмъртна. Появата на бял свят на дъщеря им Ренесме Кълън предизвиква серия от събития, които водят до епичната финална битка между клана Кълън и вампирите от Волтури.


Сподели.