Зашеметяващо завръщане на "Simply Red" с новия албум "Time"

Pinterest LinkedIn +

Европейско лятно турне през 2023 с концертни дати през юни, юли и август

"Simply Red" се завръщат! Четири години след триумфа на „Blue Eyed Soul“ на 26 май 2023 г. излиза новият студиен албум на британците, озаглавен "Time".

Представянето му идва под формата на сензационния поп шедьовър „Better With’ You“ (вижте по-долу!). С над 12 ярки, прочувствени, животворни парчета, в които се смесват соул, фънк, R&B и блус, „Time“ демонстрира безпогрешен усет и страст към песни, които раздвижват емоциите и въображението. Записал албума в Лондон с дългогодишния продуцент Andy Wright и сплотения екип от музиканти, с които той е сформирал несравнима група, Hucknall се завръща – и то не само с лейбъла Warner Music, с когото стартира музикалното приключение на "Simply Red". Той пише от и за себе си.

По време на локдауна започнах да си задавам въпроса кой всъщност съм аз“ – спомня си изпълнителят – „Какво ме мотивира и вдъхновява? И осъзнах: ти си автор на песни. Така че защо не напишеш няколко песни за това кой си? Това наистина е същността на този албум”.

С кариера, обхващаща 12 студийни албума със "Simply Red" (пет от тях номер едно), два солови албума, последователни награди на „ASCAP“ за най-изпълнявана песен (1987 и 1988) за „Holding Back The Years“, две последователни награди „Brit“ (1992 и 1993) ) за най-добра британска група, награда „Brit“ за най-добър британски изпълнител (1993), награда „MOBO“ за изключителни постижения (1997), две награди „Ivor Novello“ (1992 г.– Песен на годината; 2002 г. – Изключителна колекция от песни) и около 60 милиона продадени албума, Мик Хъкнал е готов да продължи пътешествието със следваща глава.

Музиката е един от прекраснита начини за комуникация. Всеки човек може да има своя собствена интерпретация на една песен, която да означава нещо за него. Да можеш да създадеш нещо, което след това да бъде споделено с милиони хора в цял свят – каква радост. Как може нещо да бъде по-удовлетворяващо от това?

Time Track Listing
1. Better With You
2. Just Like You
3. Let Your Hair Down
4. Shades 22
5. It Wouldn’t Be Me
6. Never Be Gone
7. Too Long At The Fair
8. Slapbang
9. Hey Mister
10. Just Like You (Pt. 2)
11. Butterflies
12. Earth In A Lonely Space

На живо, след една звездна 2022 година, в която групата изнесе 73 концерта пред над 600 000 души в цяла Европа, "Simply Red" нямат намерение да забавят темпото и ще свирят на множество европейски летни концерти през 2023 година. Предстои лятно турне с 28 концерта в цяла Европа, което включва следните дати: 


June 2023
16th - Sønderborg, Mølleparken - Denmark
18th – Werchter, TW Classic – Belgium
21st - Pula, Roman Arena - Croatia
25th – Nimes, Festival de Nimes – France
27th - Trani, Piazza Duomo - Italy
28th - Macerata, Sferisterio - Italy

July
1st - Lucca Summer Festival 2023 - Italy
3rd - Marostica, Piazza Deli Scacchi - Italy
4th - Torino, Stupinigi Sonic Park 2023 - Italy
7th - Weert, Bospop Festival 2023 - Netherlands
8th - Berlin, Zitadelle - Germany
9th - Halle Saale, Peißnitz Insel - Germany
11th - Kiel, Wunderino Arena - Germany
12th - Mönchengladbach, Sparkassen Arena - Germany
14th - Bonn, Kunstrasen - Germany
15th - Mainz, Zitadelle - Germany
16th - Lörrach, Stimmen Festival - Germany
19th - Rosenheim, Mangfall Park - Germany
20th - Regensburg, Schloß Emmeram - Germany
21st - Fulda, Domplatz - Germany
23rd - Stuttgart, Jazz Open - Germany
25th - Salem, Schloss - Germany
28th - Füssen, Barockgarten - Germany
30th - Klam, Castle Klam - Austria

August
4th - Murcia, Murcia On Fest - Spain
5th - Poblado De Sancti Petri, Concert Music Festival - Spain
9th – Zofingen, Magic Night - Switzerland
10th - Schaffhausen, Stars in Town – Switzerland

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.