Роджър Уотърс издава нов албум, записан по време на локдауна - "The Lockdown Sessions"

Pinterest LinkedIn +

Роджър Уотърс представя "The Lockdown Sessions" - колекция от песни, сътворени в студиото му през 2020 и 2021 година. В албума е включено и парчето “Comfortably Numb 2022”, записано по време на американската част от турнето на изпълнителя "This Is Not A Drill".

"The Lockdown Sessions" е продуциран от Роджър Уотърс и Гас Зайферт, а в проекта участват Роджър Уотърс – вокали, китара и пиано; Гас Зайферт – бас, чело и вокали; Джоуи Уорънкър – барабани и перкусии; Дейв Килмистър – китара; Джонатан Уилсън – китара и вокали; Джон Керин – кийборд и вокали, инди поп бандата "Lucius" (Джес Улф и Холи Лесиг) – вокали; Бо Костер – електрически орган (Hammond) и Йън Ричи – саксофон.

Колекцията съдържа 6 основополагащи песни от времето на Уотърс с "Pink Floyd", както и от неговата солова кариера – „Mother“ и „Vera“ от "The Wall"; “Two Suns In The Sunset” и “The Gunner’s Dream” от последния албум на изпълнителя с "Pink Floyd", "The Final Cut" и “The Bravery of Being Out Of Range” от неговия самостоятелен албум "Amused To Death".

В допълнение новата версия на Уотърс на емблематичната „Comfortably Numb“ е красивият завършек на "The Lockdown Sessions".

Визуализациите към парчетата от албума са продуцирани и режисирани от Шон Евънс.

Предстоящото турне на легендарния изпълнител "This Is Not A Drill" ще обиколи Европа през 2023 г. То ще започне на 17 март в Лисабон.

Tracklist:

1. Mother
2. Two Suns In The Sunset
3. Vera
4. The Gunner’s Dream
5. The Bavery Of Being Out Of Range
6. Comfortably Numb 2022
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.