Чуйте новата версия на Роджър Уотърс на класиката „Comfortably Numb“!

Pinterest LinkedIn +

Роджър Уотърс представя нова версия на емблематичната песен „Comfortably Numb", част от основополагащия албум на "Pink Floyd" - "The Wall".

„Comfortably Numb 2022" е записана по време на турнето му "This Is Not A Drill" в Северна Америка и е продуциранa от Роджър Уотърс (Roger Waters) и Гас Зайферт (Gus Seyffert). В парчето участват Роджър Уотърс – вокали, Гас Зайферт - бас, синтезатор, перкусии, вокали, Джоуи Уорънкър – барабани, Дейв Килминстър – вокали, Джонатан Уилсън – китара и вокали, Джон Керин – вокали, Шанай Джонсън – вокали, Аманда Белейр – вокали, Робърт Уолтър – пиано и Найджъл Годрич – бек вокали. Придружаващото музикално видео е продуцирано и режисирано от Шон Евънс.

По време на първия локдаун направих демо на новата версия на „Comfortably Numb" като парче, с което да се откриват концертите от турнето "This Is Not A Drill". Песента е по-тъмна, аранжирах я без сола, освен върху последователността на външните акорди, където има сърцераздирателно красиво вокално соло от Шанай Джонсън", коментира Уотърс.

Предстоящото турне на легендарния изпълнител "This Is Not A Drill" ще обиколи Европа през 2023 г. с 40 дати в 13 страни в Западна Европа. Концерт в в България не е предвиден.

Това турне стана скандално известно с отказа на Полша да приеме музиканта заради неговата позиция за войната в Украйна. В края на септември градският съвет на Краков заяви, че ще обсъди обявяването на музиканта от "Pink Floyd" за персона нон грата и двата концерта на групата в града бяха отменени. „Live Nation Polska и Tauron Arena Krakow отмениха концерта на Роджър Уотърс“ - съобщиха организаторите в изявление на уебсайта на залата, без обаче да уточняват конкретната причината за отмяната.

Уотърс трябваше да изнесе концерт в Краков през април 2023 г., но съобщения в полските медии за отворено писмо, което той написа по-рано този месец до първата дама на Украйна Олена Зеленска, предизвикаха бурна реакция. В писмото Уотърс каза, че Западът трябва да спре да доставя оръжия на Украйна, обвинявайки президента Володимир Зеленски, че е позволил „краен национализъм“ в Украйна и го призовава да „сложи край на тази смъртоносна война“. Ответната реакция от властите в Краков не беше изненадваща, като се има предвид, че "Полша се смята за един от най-лоялните съюзници на Киев и обществената подкрепа за украинската кауза е много висока", както се отбелязва и в сайта на турнето (pinkfloydz.com/concerts-tours/roger-waters-this-is-not-a-drill-2023-tour/).

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.