Роджър Уотърс презаписа сам емблематичния албум "The Dark Side of the Moon" и обвини Дейвид Гилмор, че никога не е имал собствени идеи

Pinterest LinkedIn +

Роджър Уотърс е презаписал сам класическия рок епос "The Dark Side of the Moon" на "Pink Floyd". В новия запис не е участвал нито един от членовете на групата, стана ясно от интервю, което Уотърс е дал 4 февруари за германския вестник "Берлинер Цайтунг". Интервюто е преведено и публикувано на официалния сайт на музиканта.

Търканията между рок легендите от "Pink Floyd" не са от вчера. Може да се каже, че те датират, откакто Уотърс напусна групата през 1985 г. след издаването на "The Final Cut", продължение на хита "The Wall". Известно е, че той съди останалите членове за това, че продължават да използват името на групата след напускането на Роджър.

"Аз написах "The Dark Side of the Moon". Хайде да се отървем от това "ние". Разбира се, бяхме група – бяхме четирима, всички допринесохме – но това е мой проект и аз го написах, така че, дрън" - е заявил Уотърс, цитиран от ВВС. Според официалните надписи на албума, Уотърс е написал всички текстове и е участвал в създаването на музиката за пет о десетте парчета. В друго интервю за "Telegraph", цитирано също от ВВС, музикантът укорява колегите си от групата, включително покойния кийбордист Рик Райт, че "не могат да пишат" текстове. „Е, Ник [Мейсън, барабанист] никога не се е преструвал. Но Гилмор и Рик? Те не могат да пишат песни, нямат какво да кажат... Те не са артисти. Нямат идеи - нито една... Никога не са имали и това ги подлудява".

След като е прочела интервюто, което Уотърс е дал на германския вестник, жената на Гилмор - Поли Самсън - избухна и нарече Уотърс антисемит, „апологет на Путин и лъжлив, крадлив, лицемерен, криещ данъци, женомразец, болен от завист, човек с мания за величие". "Всяка думичка е вярна“, отговори Гилмор на коментарите на жена си в Twitter.

Бившите колеги на Уотърс все още не са коментирали официално решението му да презапише сам "The Dark Side of the Moon".
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.