Роджър Уотърс в София: Шиб*няците искат да унищожат планетата (видео)

Pinterest LinkedIn +

Когато всеки стих и всяка нота в музиката ти е послание, няма как концертите ти да не са запомнящи се. Такова беше шоуто на Роджър Уотърс в България през август 2013 г., а това от 4 май 2018 г. в зала "Арена Армеец" не му отстъпи по нищо. И за пореден път не остави никой от присъстващите безразличен.

"Хубаво би било, ако любовта в тази зала успее да прекоси стени и граници, например национални, религиозни, политически... Тази любов трябва да се разпростира по крехката ни планета, защото иначе шиб*няците ще я унищожат!" – така започна словото си преди биса световноизвестният музикант. Речта му продължи в стил "Правете любов, а не война", но беше допълнена и от съвсем конкретни политически разсъждения:

"И, нека сме честни, основно Съединените щати са тези, които ни водят към това разрушение. Но с тях е и Великобритания и голяма част от Европа. Всички те дрънкат с оръжия и ще се опитат да нападнат Иран. Имам ужасното предчувствие, че може да го направят. Настървени са да започнат война с иранците. А вероятно имат за цел да въвлекат в нея и руската мечка. Антируската пропаганда в западната преса е невероятна"  сподели с българската публика разрушителят на стени.

"Не се срамувам от позицията си, защото тези ши*аняци ще ни избият всички, ако не изпратим тази любов по света и не заявим, че не искаме да живеем в постоянна война. Не искаме такъв живот! Трябва да разберем как да действаме заедно, за да разрешим проблемите с климата, а също и културните, националните, политическите и религиозните различия между хората. Защото всички ние сме човешки същества, всички сме братя и сестри, независимо каква е нашата националност, раса или цвят на кожата".

Речта на Уотърс, която изтупа от праха вечните, но овехтели идеи на хуманизма, беше посрещната с възторжени овации от присъстващите, а преди шоуто да продължи, на сцената бяха изписани скандални цитати от американския президент Доналд Тръмп.

Часове след концерта в YouTube се появи любителско видео, запечатало посланието на Уотърс, с превод на български:


Сподели.