Ед Шийрън издаде своя разголващ душата нов албум

Pinterest LinkedIn +

Новият албум на Ед Шийрън, озаглавен „-“ (Subtract), представя една от най-големите звезди на планетата в нейния най-уязвим и искрен вид. Преди издаването на албума музикантът пусна две песни – сърцераздирателната „Eyes Closed“, която стана 14-тият сингъл на музиканта, достигнал до #1 в Обединеното кралство, и „Boat“.

Албумът ‘-‘, който излиза у нас благодарение на "Орфей мюзик", изключителен лицензиант на "Warner Music" за България, е резултат от това, че Шийрън разширява границите на своя музикален талант, докато създава най-задълбочените песни в кариерата си. За създаването и продуцирането на песните той се обединява с Арън Деснър ("The National"), с когото го запознава общата им приятелка Тейлър Суифт. Ед и Арън започват работата по албума през февруари миналата година и в рамките на един месец създават над 30 песни. Четиринадесетте парчета в албума са обединени от присъствието на неочаквани фолклорни елементи и оркестрови аранжименти.

Говорейки за албума след анонсирането му, Ед споделя: „Работих върху „Subtract“ в продължение на десетилетие, опитвайки се да извая перфектния акустичен албум, създавайки и записвайки стотици песни с ясна визия за това, което смятах, че трябва да представлява. Тогава в началото на 2022 г. поредица от събития промени живота ми, менталното ми състояние и в крайна сметка самия начин, по който гледах на музиката и изкуството.

Писането на песни е моята терапия. Помага ми да осмисля чувствата си. Пишех, без да мисля какви ще бъдат песните, просто излях всичко, което усещах. И само за седмица замених това, което ми беше отнело толкова време, с най-дълбоките си и мрачни мисли.

В рамките на един месец казаха на бременната ми жена, че има тумор, за който не може да бъде предприето лечение до раждането. Най-добрият ми приятел Джамал – мой брат, почина внезапно, а аз се озовах в съда, защитавайки почтеността и кариерата си като автор на песни. Бях погълнат от страх, депресия и безпокойство. Имах чувството, че се давя, че съм под повърхността, гледам нагоре, но не мога да изплувам и да поема въздух.

Като артист усещах, че не мога искрено да представя пред света произведение, което не показва точно как се чувствам и как трябва да изразя себе си в този момент от живота си. Този албум е точно това. Той е прозорец към душата ми. За първи път не се опитвам да създам албум, който да се хареса на хората, просто изразявам нещо, което е искрено и показва къде се намирам в този момент от живота си. Това е съдържанието на дневника ми от миналия февруари и моят начин да го осмисля. Това е „Subtract“.

На 10 май Ед ще постави началото на втория сезон на Apple Music Live. В интимното изпълнение на живо той ще представи новия си албум за пръв път изцяло заедно с група от 12 души. Феновете в цял свят могат да стриймват изпълнението на 10 май както в Apple Music, така и на Apple TV+.

Ед Шийрън стана хит на британската музикална сцена през 2011 г. с дебютния си албум „+“. Бързо утвърдил себе си като създаващ история артист, той продължи успеха си с „x“, „÷“, „No.6 Collaborations Project“ и „=“ – каталог, който превърна Шийрън в един от най-успешните изпълнители на 21-ви век.

Съдържание на ‘-‘ (Subtract):
1. Boat
2. Salt Water
3. Eyes Closed
4. Life Goes On
5. Dusty
6. End Of Youth
7. Colourblind
8. Curtains
9. Borderline
10. Spark
11. Vega
12. Sycamore
13. No Strings
14. The Hills of Aberfeldy
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.