Загина собственикът на bTV Петър Келнер

Pinterest LinkedIn +

Собственикът на bTV Петър Келнер и загина по време на ски екскурзия в Аляска, съобщава вестник „Ню Йорк таймс”. Тъжната новина беше потвърдена и от информационната агенция "Ройтерс", която цитира съобщение на инвестиционната му компания PPF.

Келнер и още четирима души са загинали в катастрофа с хеликоптер в събота. Според информацията от "Ню Йорк таймс" инцидентът е станал по време на т.нар. хели ски (heli-skiing) - спускания, при които целта се достига с хеликоптер. Този метод се използва в трудно достъпни райони извън очертаните ски писти, но е забранен в Германия и Франция. Хеликоптерът е паднала близо до глетчер в Аляска. Сред загиналите са и друг скиор от Чехия, двама водачи и пилотът. Има и оцелял, който е сериозно пострадал, но в стабилно състояние.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.