bTV уволни Венелин Петков, Хекимян сяда на шефския стол

Pinterest LinkedIn +

С неочаквани рокади изпраща годината телевизия bTV. Дни след като Карбовски се раздели с малкия екран не по свое желание, от медията съобщиха за още големи промени. От официално прессъобщение става ясно, че водещият на "Тази сутрин" Антон Хекимян сяда на шефския стол на дългогодишния директор Венелин Петков. Кой ще поеме щафетата в сутрешния блок, все още не е обявено, но според някои спекулации е твърде възможно това да бъде Мария Цънцарова.

Ето какво още се променя в медията, която наскоро стана собственост на чешки бизнесмен, според разпространеното до медиите съобщение:

Маргарита Александрова и Венелин Петков вече не заемат постовете си на директор „Програма“ и директор „Новини, актуални предавания и спорт“. Чрез вътрешна промоция те са заменени от Христо Хаджитанев, който e новият директор „Програма“ и Антон Хекимян, който заема поста директор „Новини, актуални предавания и спорт“ на bTV Media Group. Решението е на главния изпълнителен директор на bTV Мартин Швехлак, който се присъедини към компанията с ясна визия и план как да привлече повече зрители и потребители на всички bTV канали.

PPF е решена да вложи значителни инвестиции в нова програма и съдържание, но има нужда от увереност, че целият мениджърски екип ще приеме планираните промени и ще работи за изпълнението на бизнес целите, каза Любош Йетмар, главен изпълнителен директор на СМЕ България. 

През 2020 година bTV трябваше да адаптира програмата си към COVID-19 пандемията, което доведе до по-малко инвестиции в съдържанието и загуба на зрители. Основната ми цел е да обърна тази тенденция като модернизирам програмата и съдържанието и работя за повече  разнообразно ТВ развлечение и висококачествени новини по всичките ни канали. Назначих Христо и Антон, защото те притежават хъса, експертизата, енергията и жаждата за иновация, от която имаме нужда, за да върнем водещата си позиция в България“, казва Мартин Швехлак, главен изпълнителен директор на "bTV Media Group". 

Очаквайте много иновации в съдържанието на bTV Media Group през 2021 – нови шоупрограми, повече локални продукции в праймтайм, разнообразно програмиране и модерно съдържание, което отговаря на зрителските интереси на всички канали и платформи на bTV, каза Христо Хаджитанев, който беше назначен на поста директор „Програма“ заради богатия си опит и експертиза в ТВ съдържанието, проучванията, консултантската дейност и управлението на ТВ проекти и екипи. 

Антон Хекимян е избран от Мартин Швехлак, който дойде в bTV със значителен опит в новините и мениджмънта, заради огромния му принос към успеха на нюзрума на bTV, силата му в представянето на теми и репортажи и професионалната му всеотдайност към фактите и обективните новини. Оставам посветен на плурализма и обективната журналистика и ще работя с талантливия и всеотдаен екип на bTV, за да привлека още повече зрители пред екрана на bTV, каза новоназначеният директор „Новини, актуални предавания и спорт“ Антон Хекимян. 

Вътрешната промоция беше решението, което компанията предпочете пред търсенето на специалисти извън bTV. Приоритет за медията е осигуряването на приемственост в екипа и мобилизирането на завидния талант и безрезервност, които целият екип на bTV притежава. 

Благодарим на Маргарита Александрова и Венелин Петков за тяхната всеотдайност и професионализъм и им пожелаваме здраве и успех в бъдеще. Те имат голям принос към успеха и страхотната корпоративна култура на bTV, но е нужна нова енергия и посока, за да засилим позицията на bTV и да я утвърдим като лидер на ТВ, онлайн и радио пазара, добавя г-н Швехлак.

Новината вероятно е неприятна предколедна изненада за Венелин Петков, който е едно от първите лица на bTV, а високият му пост беше естествено следствие от дълго градена кариера. Припомняме, че точно преди месец, на 22 ноември, той и спортната журналистка Николета Маданска посрещнаха на бял свят първородния си син Йоан.

Що се отнася до новоиздигнатия шеф Христо Хаджитанев, кратка справка показва, че той отскоро е кадър на bTV, където до момента работи за "Шоуто на Николаос Цитиридис". Според данни от профилите му в социалните мрежи той е възпитаник на НГДК, а висшето си образование получава в Рим, откъдето се връща като бакалавър по латинска и италианска литература в университета "Сапиенца". Втората си бакалавърска степен (по комуникации и медии от университета за дистанционно обучение UNINETTUNO в италианската столица) той придобива тази година. Що се отнася до професионалния му опит, той е свързан с работа в продуцентската компания "Сиа адвъртайзинг", където ръководи отдел за проучване и развитие. Същата позиция над 7 години заема и в компанията на Нико Тупарев "Олд скуул продукшънс". Работил е по адаптацията на предавания като "Биг брадър", "Папараци" и Music Academy, бил е и изпълнителен продуцент на два сезона на "Стани богат".

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.