bTV: "Не сме Божков TV!"

Pinterest LinkedIn +

Националната телевизия bTV разпространи официално становище, свързано със събития и коментари от последните дни. В него се казва:

"Вчера и днес в българското медийно пространство се появиха неверни твърдения. Ето фактите:

1. "Национална лотария" беше рекламодател в NOVA Broadcasting Group, bTV Media Group и други медии. "Национална лотария" беше лицензирана от държавата. Компанията беше един от многото рекламодатели.

2. Новините и актуалните предавания на bTV Media Group са абсолютно обективни и безпристрастни. bTV Media Group се придържа към фактите, а ръководството на компанията нито е имало близък контакт с г-н Божков, нито е получавало каквито и да е покани.

В светлината на фактите намираме за тревожно, че премиерът Борисов нарича bTV, телевизия с доказано висока репутация, "Божков ТВ", на базата на неверни твърдения, разпространени от други медии. bTV работи по най-високите журналистически стандарти, като отразява новините и събитията по обективен и безпристрастен начин".

Конкретен повод за изострената защитна реакция на bTV стана реплика на премиера, разпространена по медиите. На въпрос на репортерка от телевизията, свързан с акциите на ФК "Левски", премиерът отказа да отговори и я апострофира с думите: "Госпожо, няма на Божков ТВ да се хвана на въпроса, извинявайте!".
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.