Слави Трифонов: Моите новогодишни предавания за bTV имаха много по-висок рейтинг

Pinterest LinkedIn +

След еуфорията от посрещането на новата 2021-та дойде време и за първите равносметки за годината. Шоуменът Слави Трифонов например не пропусна да отбележи, че рейтингът на специалното празнично предаване на bTV тази година е далеч под този на предаванията, които неговият екип правеше за същата телевизия преди време. Ето и безстрастният фактологичен анализ, който Трифонов публикува в първите часове на новата година във Фейсбук:

"Понеже съм почитател на фактологията и понеже непрекъснато слушам различни хора да се упражняват върху това, което аз и моят екип правим, а в случая става въпрос за новогодишни програми, сега ще ви дам малко факти. Те са общодостъпни и са на пийпълметричната агенция, която мери в момента всички национални телевизии, тя е правила това и през 2018-та година. И така фактите:
Снощи във времето от 22:00 до 00:00 часа рейтингите на пийпълметрична агенция ГАРБ са следните:
31.12.2020
БНТ – рейтинг 15.30%, дял от пазара – 40%
БТВ – рейтинг 7.57%, дял от пазара -19.68%
НОВА ТВ – рейтинг 4.15%, дял от пазара 10.82%
А сега ще ви дам данните, когато моят екип е правил новогодишната програма на БТВ:
31.12.2018
БНТ – рейтинг 4.97%, дял от пазара 13.66%
БТВ – рейтинг 19.60%, дял от пазара 53.91%
НОВА ТВ – рейтинг 2.00%, дял от пазара 5.50%
Мразя да слушам глупости и упражнения по скудоумие, вярвам на фактите", подчерта в заключение водещият.

В новогодишната нощ в края на 2020 година bTV заложи на шоу, подготвено от екипа на "Шоуто на Николаос Цитиридис". За партньорка на младия грък телевизията избра новото лице на предаването "Преди обед" Рая Пеева, а сред гостите в студиото бяха Люси Дяковска, Тони Стораро и синовете му, Есил Дюран и други популярни лица.

"Нова телевизия" излъчи специално издание на "Маскираният певец", а в часовете преди полунощ предложи игрален филм. Неочакваният фурор за БНТ дойде от програмата "Новогодишна щръклица" с участието на много танцьори и популярни актьри, сред които Татяна Лолова, Филип Аврамов, Теодор Елмазов, Любо Нейков, Виктор Калев и мн. др. Водещи на шоуто пък бяха актьорите Александра Сърчаджиева и Руслан Мъйнов.


Припомняме, че "Вечерното шоу на Слави Трифонов" ("Шоуто на Слави" в bTV) в момента се излъчва по платената телевизия "7/8", която също излъчи новогодишна програма, но шоуменът не сподели какъв е бил нейният рейтинг.

Снимка: от Фейсбук профила на Слави Трифонов

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.