YouTube излъчва на живо Lollapalooza и Austin City Limits

Pinterest LinkedIn +

Два от най-големите летни фестивали - американските Lollapalooza и Austin City Limits, ще бъдат предавани на живо чрез уебкаст в YouTube. Предстоящото 20-то издание на Lollapalooza, което ще се проведе в Чикаго между 5 и 7 август (след като през пролетта на тази година за първи път фестивалът се проведе и в Чили) и е с напълно разпродадени билети, ще включва концерти на Cee Lo Green, Eminem, Arctic Monkeys, Foo Fighters, White Lies, A Perfect Circle, Muse, The Kills, Bright Eyes, Coldplay, My Morning Jacket, Noah & The Whale, Flogging Molly, Damian Marley & Nas, deadmau5 и още около 100 групи и артисти.

Austin City Limits ще се проведе за десети път между 16 и 18 септември в Тексас. Хедлайнери на фестивала ще са някои от гореизброените групи и артисти като Coldplay, Damian Marley & Nas, My Morning Jacket и Cee Lo Green, наред Kanye West, Стиви Уондър, Manu Chao, Arcade Fire, TV On The Radio, Santigold, Empire Of The Sun, Elbow, Alison Krauss & Union Station и др.

В допълнение към концертите на двата фестивала, потребителите на YouTube ще могат да наблюдават случващото се зад сцената и интервюта с някои от изпълнителите.

През април 2011 г. стартира YouTube Live – платформа за видео стрийминг на събития от цял свят на живо, интегрирана в основния сайт на YouTube. В нея ежедневно биват излъчвани концерти, спортни прояви, гейм турнири, пресконференции и др., които потребителите могат да гледат както в реално време, така и на запис, без да заплащат абсолютно нищо.

Сподели.