Новият филм на Мадона - W.E със световна премиера на фестивала във Венеция

Pinterest LinkedIn +

Пълнометражният игрален филм W.E, режисиран от Мадона (Madonna), ще направи световната си премиера на тазгодишният международен филмов фестивал във Венеция.

Събитието ще се проведе между 31 август и 10 септември, а за голямата награда - "Златен лъв", ще се борят 21 ленти, в това число Tinker, Tailor, Soldier, Spy с Гари Олдман, новият филм на Роман Полански - Carnage (с участието на Кейт Уинслет и Джоди Фостър), Shame на носителя на Turner Prize Стийв Макуин, A Dangerous Method на Дейвид Кроненбърг с Виго Мортенсен в ролята на Зигмунд Фройд, и Майкъл Фасбендър в тази на Карл Юнг, и политическата драма на (и с) Джордж Клуни The Ides of March, която ще открие фестивала.

W.E, в чийто сюжет се преплитат две истории, отстоящи във времето една от друга на близо един век – тази на любовната афера между законния престолонаследник на Британската империя, Джордж VIII, и авангардната американка Уолис Симпсън, и на съвременна жена, обсебена от образа на Симпсън, не е включен в конкурсната програма.

Кино премиерата на лентата, в която участват Аби Корниш, Андреа Райзбъроу и Джеймс Д`Арси, е планирана за първите дни на 2012 г., но първата й прожекция в Северна Америка ще се състои още в средата на септември. Филмът е включен в програмата с игрални продукции на 36-тия Международен филмов фестивал в Торонто, който ще се проведе между 8 и 18 септември.

W.E е сред заглавията, които ще бъдат показани на гала скрийнингите на фестивала, считан за един от ранните предвестници на сезона на Оскарите. В началото на юли Мадона влезе в студио за записите на 12-тия си студиен албум.

Сподели.