X Factor S04 Финалът – с българския Джъстин Бийбър, тийн дива и оперна звезда от Кипър

Pinterest LinkedIn +

Трима участници се борят на финала на едно от най-популярните музикални реалити предавания – Х Фактор. И всеки един от тях има шанс за звездна кариера пред себе си. Но как стигнаха най-добрите дотук?

Дарина Йотова, Кристиан Костов и Християна Лоизу се състезаваха в продължение на месеци, минаха през много елиминации, концерти, лични драми, за да застанат един срещу друг в последната вечер на шоуто.

ВИЖ ОЩЕ: Пътят на Дарина Йотова до финала на X Factor

Още на кастингите през септември 2015 г. тримата финалисти направиха впечатление на някои фенове и те ги следваха през целия сезон.

Християна Лоизу

Първата претендентка за титлата Х Фактор на България всъщност идва от Кипър. 

Още с представянето си тя сподели, че повече от 10 години се занимава с пеене, а завръщането й в България я изправя и пред предизвикателствата на оперното пеене, което изучава в Музикалната академия "Проф. Панчо Владигеров".

В предаването Лоизу се състезава за отбора на Маги Халваджиян. Сред песните, които тя изпълни в шоуто, са Dinata, Dinata (Antique), "Хубава си, моя горо", I Will Always Love You (Whitney Houston) и др.

Дарина Йотова

Другият участник, стигнал до финала, е тийнейджърката Дарина Йотова от Варна. 

На кастинга тя впечатли с изключително свободното си държание и с интересната си визия, по които напомня за Гери-Никол от X Factor S03. Двете, между другото, са близки приятелки. С напредването на шоуто Дарина получи и много негативни коментари, които успя да преодолее с помощта на ментора си.

ВИЖ ОЩЕ: Пътят на Дарина Йотова до финала на X Factor

Дарина стана част от отбора на Криско и двамата събаряха препятствие след препятствие в продължение на четири месеца. Изпълнителката стана фаворит на журито с постоянството и умението си да забавлява, независимо каква песен пее.

Сред парчетата, които я доведоха до финала на X Factor S04, са Imagine (John Lennon), I Will Survive (Gloria Gainor), "Катерино моме" и др.

Кристиан Костов

Единственият мъж в компанията на двете дами е Кристиан Костов. Той се връща от Русия, където живее със семейството си, специално за да участва в реалити шоуто. 

Младежът стана любимец на тийн аудиторията, която го сравнява с Джъстин Бийбър – надарен с харизма и с изключителни гласови възможности.

Кристиан е на 15 години, когато се включва в шоуто, но мигновеният му успех далеч не е изненадващ. 

На кастинга той споделя, че е достигнал до финала на руския формат The Voice of Russia. Това не го спира да се яви и в България, за да спечели и родната публика – цел, която постига с лекота. 

Той е в отбора на момчетата на Саня Армутлиева, а сред песните, които изпълнява в шоуто, са Lazy Song (Bruno Mars), I See Fire (Ed Sheeran), Yesterday (The Beatles), Sorry (Justin Bieber) и др.

Сподели.