Вторият софийски велокарнавал наближава

Pinterest LinkedIn +

Второто издание на Софийския велокарнавал наближава с пълна сила. На 16 септември улиците на столицата ще се изпълнят с карнавално настроение, цветни премени и музикално присъствие, съобщиха за Avtora.com организаторите на проявата.

Началната точка на велокарнавалното шествие е централният вход на Южния парк. От там участниците ще потеглят в посока кръстовището до хотел "Хемус" по бул. "Арсеналски". На кръстовището с бул. "Черни връх" шествието ще премине наляво в посока НДК. На следващия светофар ще завие надясно по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви".

Карнавалът ще продължи направо по канала до Орлов мост и после към Княжевската градина. Именно там ще бъдат и кулминационните събития, с които ще бъде отпразнувана радостта от колоезденето и придвижването на две гуми в градска среда.

Там ще бъдат организирани няколко различни състезателни игри, насочени предимно към деца. Най-малките посетители на Велокарнавала ще могат да се включат в състезания с велосипеди без педали, а по-порасналите малчугани ще бъдат предизвикани по маркирано с пътни знаци трасе.

Най-прилежните участници в карането по правилата за движение ще получат награди. От Южния парк започват и празненствата, които ще бъдат озвучени от музиката на диджеи и от музикалната платформа, която ще съпътства карнавалното шествие чак до пристигането му в Княжевската градина.

 

ПРОГРАМА:

10:30 Събиране на главния вход на Южния парк

11:30 – 12:30 Водени от мобилните велоплатформи и под музикален съпровод, участниците ще тръгнат по определения маршрут

12:30 – 13:30 Свободна програма с музика от платформата, танци и игри за деца

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.