BMW разработва издигната магистрала за електрически мотори и велосипеди

Pinterest LinkedIn +

Магистралата ще се извисява на колони над улиците и ще осигурява бърз, тих и екологичен път из градовете.

Двуколесните превозни средства са все по-популярно средство за бързо придвижване из градовете. Този транспорт обаче има и своите недостатъци − като повишен риск от инциденти при движение в натоварен трафик или просто лошо време. BMW смята, че може да реши повечето от тези проблеми с концепцията си Vision E^3 Way, съобщава "RoadShow".

Това е нова идея за издигната градска магистрала, която е разработена от технологичния офис на BMW в Шанхай. Vision E^3 Way има идея за създаването на мрежа от градски магистрали, които да са издигнати на колони над останалия трафик.

Важна подробност е, че тези градски магистрали ще са достъпни само и единствено за двуколесни превозни средства с електрически двигател или велосипеди. Максималната скорост ще е 25 км/ч.

Хората, които не притежават електрически скутер или велосипед, ще могат да си наемат такъв от специални паркинги до входовете на магистралата. Идеята е максималната дължина на тези пътища да е до 15 км. Те ще са покрити с прозрачен покрив, за да могат да се използват дори и при лошо време.

За момента Vision E^3 Way е концепция. Изграждането на тези магистрали всъщност е лесната част. Основното предизвикателство е жителите на градовете да възприемат двуколесния транспорт като полезна и смислена алтернатива на повечето пътувания в рамките на градовете.

Сподели.