BMW изтегля всички i3 в САЩ и временно спира продажбите им

Pinterest LinkedIn +

Причина е проблем при краш тестовете, който се проявява при много специфична ситуация.

BMW изтегля всички продадени модели i3 в САЩ и временно спира продажбите им, съобщава Inside EVs. Решението на компанията е продиктувано от проблем, който се е проявил при последните краш тестове на NHTSA.

Проблемът се проявява при много специфична ситуация. Колата не се е справила с тест, при който колата, управлявана от жена с височина около 152 см. и тегло около 49 кг., която не е поставила предпазен колан, се удря челно в неподдаваща бариера.

При такава ситуация се оказва, че има "незначително" по-голям риск за нараняване на врата, показват официалните резултати. Коригирането на проблема явно е доста лесно и евтино, защото BMW решават да изтеглят всички 30 542 продадени i3 в САЩ и временнно да спре продажбите на нови i3, докато той не бъде отстранен.

В официално изявление от BMW се казва още, че според собствените тестове на компанията показателите са значително под поставените норми. Въпреки това според компанията резултатите от последните тестове са непостоянни и това е причината за изтеглянето на колите.

Не става ясно каква е конкретна причина за проблема, нито как той ще бъде решен и колко ще струва това. Тя съобщава, че процесът ще започне от януари 2018 г. и собствениците на колите ще получат известия. Дотогава BMW съветва шофьорите на i3 винаги да поставят коланите. Засега няма изгледи, че изтеглянето на i3 ще засегне други държави.

Сподели.