Lamborghini пуска велосипед за $20 000

Pinterest LinkedIn +

Името на Lamborghini се свързва със спортните автомобили (и тракторите), но компанията има интерес и към други превозни средства. Например велосипеди. Lamborghini и канадската компания за велосипеди Cervelo са се съюзили, за да направят доста специално "суперколело", съобщава HypeBeast.

Колелото е издържано в типичния за Lamborghini дързък дизайн с ярък цвят. Освен това е представен с познати за Lamborghini епитети. Според компанията това е "най-бързият и технологично напреднал велосипед за триатлони на всички времена".

Колелото е базирано на модела P5X на Cervelo. Разликата е, че то е "Lamborghini Edition" и е разработено от дизайнерите на автомобилната компания. Според тях те са постигнали идеален баланс между функция и форма.

Велосипедът струва 20 000 долара, като от него ще бъдат продадени само 25 бройки. В типичния си стил от Lamborghini не казват много технически подробности, а наблягат на резултатите. Според компанията P5X Lamborghini Edition е бърз, удобен и издръжлив. Освен това ще кара хората да се обръщат след колелото заради дизайна, който не може да се сбърка.

Все пак оригиналната версия на P5X е "изваяна" в аеродинамичен тунел, има множество малки подобрения в прокарването на жилата, елементи, които намаляват тяхното триене и др. Специалната версия има по-различно оборудване, касета Shimano, друга верига, други гуми и т.н.
Сподели.