Следващото Lamborghini Aventador може да е хибрид

Pinterest LinkedIn +

Компанията все още решава бъдещето на алтернативното задвижване, но не е готова за изцяло електрическа кола.

Lamborghini е поредният производител на спортни автомобили, който все още не гледа с добри очи на електрическото задвижване. Въпреки това индустрията върви точно в тази посока. Затова още следващото поколение на Aventador може да е хибрид, съобщава "Mothor Authority".

Едно е сигурно. Следващият Aventador със сигурност ще има V12 двигател, коментира пред сайта Маурицио Ригиани, ръководител на отдела за проучвания и разработки на Lamborghini. "Трябва да решим какво е бъдещето на спортния суперавтомобил по отношение на електричеството", казва още той.

Ригиани допълва, че проблемът не е в производителността, а в теглото и начина, по който мощността се предава. И в момента Aventador е доста тежък − над 1800 кг. Затова Lamborghini избягва да добавя каквото и да е към колата, включително трансмисия с двоен съединител.

Ригиани не е против допълнителната мощност и помощ от електрическото задвижване. Това обаче зависи най-вече доколко батериите и електрическите мотори ще се впишат в духа на Lamborghini и дали инженерите ще успеят да намерят начин да се справят с допълнителното тегло. Следващото поколение на Aventador се очаква през 2020 г. или най-късно през 2021 г.

Сподели.